Асоціація 
українських германістів

Любі друзі,

щиро запрошуємо Вас відвідати німецькі заходи в рамках Книжкового арсеналу.

Німецька програма V. Міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал
22-26 квітня 2015
Київ

22 квітня, середа
Відкриття о 15.30 год.

17.00 – 18.00
Кафе Європа. Круглий стіл «Європа для України: вибір чи необхідність?» за участі почесних гостей Карела Шварценберга, Карла Шльогеля, Сюзанне Шоль, Галі Аккерман. За підтримки EUNIC – мережі національних інститутів культури Європейського Союзу.

23 квітня, четвер
12.00 – 13.45
Дитяча сцена. «Доброго дня, любий вороже!» Дитячі ілюстровані книги за мир і людяність. Воркшоп для волонтерів та психологів, за участі: Тані Льойте та Софії Хайсбауер, співробітниць відділу роботи з громадськістю Міжнародної молодіжної бібліотеки м. Мюнхен (Німеччина), за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Goethe-Institut в Україні, Відділу культури столиці федеральної землі Баварія м. Мюнхен та Міжнародної молодіжної бібліотеки м. Мюнхен.

14.00 – 15.00
Сцена «Кафе Європа». «Стратегії брендінгу національних літератур за кордоном». Сесія 1: дискусія. Учасники: Олександра Коваль, Гжегож Гауден, директор Інституту Книги (Польща), Тобіас Фосс (Німеччина), віце-президент з міжнародних ринків Франкфуртського книжкового ярмарку. Партнери заходу: Форум видавців і Книжковий Арсенал.

15.15 – 16.00
Сцена «Кафе Європа». «Стратегії брендінгу національних літератур за кордоном». Сесія 2: презентація Тобіаса Фосса, віце-президента з міжнародних ринків Франкфуртського книжкового ярмарку. Партнери заходу: Форум видавців і Книжковий Арсенал.

16.00 – 17.45
Дитяча сцена «Доброго дня, любий вороже!» Дитячі ілюстровані книги за мир і людяність. Воркшоп для педагогів та бібліотекарів, за участі: Тані Льойте та Софії Хайсбауер, співробітниць відділу роботи з громадськістю Міжнародної молодіжної бібліотеки м. Мюнхен (Німеччина), за підтримки Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Goethe-Institut в Україні, Відділу культури столиці федеральної землі Баварія м. Мюнхен та Міжнародної молодіжної бібліотеки м. Мюнхен.

19.00 – 19.45
Філософське / графічне кафе, 2 поверх. Goethe-Institut в Україні презентує дискусію «Комікс-бум: німецький досвід» за участі художника Мавіла (Маркуса Вітцеля) і Максима Прасолова, видавця Nebeskey.

19.30 – 20.00
Поетична сцена у дворі. Поетичні читання Ульріке Альмут Зандіґ, музика – Григорій Семенчук. За підтримки Goethe-Institut в Україні.

24 квітня, п’ятниця
11.00 – 15.00
Арт-сцена, 2 поверх. Воркшоп німецького комікс-художника Мавіла (Маркуса Вітцеля), за підтримки Goethe-Institut в Україні. Участь за попередньою реєстрацією.

13.00 – 13.45
Зал «Авангард». Відкриття виставки “7th Day”. Camera Obscura – Місця перекладу. Автори: Пржемек Зайферт і учасники міжнародного літературно-перекладацького проекту «ТрансСтар Європа» для проекту «Перекладацькі кубики: шість граней європейської літератури та перекладу». Презентація робіт, читання текстів зі збірки, яка має з’явитись у видавництві «Критика». Спеціальна гостя: Ульріке Альмут Зандіґ.

25 квітня, субота
11.00 – 12.00
Сцена «Кафе Європа». «Сусідство під загрозою», «Прецедент України» - дві актуальні книги з Німеччини. За участі Юрія Андруховича, Катерини Міщенко та Катаріни Раабе. Партнер: Goethe-Institut в Україні.

14.00 – 15.00
Кінозал. «Озерний пейзаж із Покахонтас» - театралізована презентація збірки Арно Шмідта, переклад Нелі Ваховської, видавництво «Книги ХХІ», за підтримки Goethe-Institut в Україні.

17.00 – 18.30
Сцена «Кафе Європа». Почесна лекція німецького історика і соціолога Карла Шльогеля, за підтримки Goethe-Institut в Україні.

20.00 – 20.45
Кінозал. Вистава «ЛЕВІАФАН, або Найкращий з усіх світів. Твір для трьох голосів, піску та звукової симфонії» за мотивами однойменного оповідання Арно Шмідта, переклад Нелі Ваховської, видавництво «Книги ХХІ», за підтримки Goethe-Institut в Україні. Режисура Алли Заманської.

26 квітня, неділя
14.00 – 14.45
Сцена «Кафе Європа». «Жалість до змій» – презентація збірки Естер Кінскі, видавництво «Лаурус», за участі Марка Бєлорусця, Олександри Григоренко та Нелі Ваховської. За підтримки Goethe-Institut в Україні.

Детальніша інформація за посиланням: http://artarsenal.in.ua/event150.html

UDGV UDGV UDGV UDGV UDGV UDGV UDGV